Grønne tiltak

6 grønne tiltak for en mer bærekraftig konferanse

Visit Lillehammer er merket som et bærekraftig reisemål. Dette betyr at vi jobber for å ivareta natur og kultur, styrke de sosiale verdiene og økonomisk levedyktighet for reiselivsbedriftene. Merket er et verktøy for å forbedre miljøtilstanden, men det betyr ikke at destinasjonen er bærekraftig på alle områder i dag.

Vi ønsker å bevisstgjøre alle våre besøkende om å ta bærekraftige valg, og har derfor innført noen grønne tiltak under Snowballkonferansen 2020. Med disse tiltakene ønsker vi å fortsette en reise mot en mer bærekraftig konferanse.

 1. Mindre matsvinn
  Ditt bidrag til å redusere matsvinn under konferansen er å spise opp maten din. Forsyn deg heller to ganger. Alle rester fra kjøkkenet vil bli gjenbrukt eller lagt ut på appen «Too good to go».
 2. Ingen flaskevann
  Det vil ikke være tilgjengelig fancy plastikkflasker med vann under konferansen. Vi drikker rent og smakfullt Lillehammer-vann rett fra kranen.
 3. Ingen trykte program
  Det vil ikke bli utdelt trykt program eller deltagerliste under konferansen (unntatt på navnelappene). All nødvendig informasjon vil bli sendt til deg digitalt, og dersom du ønsker utskrift av program eller deltagerliste oppfordrer vi til å gjøre dette på forhånd.
 4. Kast søppel i riktig beholder
  Noe søppel vil det bli med flere kaffe- og påfyllspauser i løpet av to konferansedager. Husk å kaste søpla i riktig beholder slik at den kan gjenvinnes til fornuftige formål.
 5. La bilen stå hjemme (hvis mulig)
  Vi har lagt konferansen sentralt i Lillehammer (Scandic Lillehammer Hotel), og har satt opp busstransport fra Lillehammer Stasjon for de som ankommer med tog sørfra. Om du ankommer til andre tider går det bybuss fra stasjonen som stopper i kort avstand fra hotellet (buss nr. 7 Nybu med stoppested Maihaugvegen). Det tar kun 15 min. å gå fra stasjonen til hotellet dersom du ønsker litt frisk luft og bakketrim.
 6. Foredragsholdere’s CO2 utslipp
  De fleste foredragsholdere er norske, har kort reiseveg og vil ikke forårsake store miljøavtrykk.